Što je dezinfekcija?

Dezinfekcija je postupak uništavanja živih mikroorganizama i smanjenje njihovog broja na prihvatljivu mjeru. Cilj dezinfekcije je sprječavanje i suzbijanje zaraznih bolesti.

Usluge dezinfekcije

Naša tvrtka pruža usluge dezinfekcije u raznim objektima, uključujući vrtiće, škole, zdravstvene ustanove, hotele i ugostiteljske objekte. Dezinfekcija se provodi visoko kvalitetnim dezinficijensima koji imaju odobrenje Ministarstva zdravstva.

Metode dezinfekcije

Dezinfekcija se može provoditi različitim metodama, uključujući:

  • Mehaničke metode

  • Fizikalne metode

  • Kemijske metode

Specijalizirane usluge

Nudimo usluge dezinfekcije klimatizacijskih komora i sustava, smanjujući rizik od kontaminacije patogenim mikroorganizmima i neutralizacije neugodnih mirisa, što osvježava prostor. S obzirom na namjenu i stanje Vašeg objekta te prirodu radnog procesa, predložit ćemo plan dezinfekcije koristeći najefikasnije dezinficijense.

Priprema prostora za dezinfekciju

Prije provođenja dezinfekcije, potrebno je obaviti nekoliko pripremnih koraka:

  1. Mehaničko uklanjanje nečistoća: Uklanjanje nakupljenih nečistoća kako bi se stvorili preduvjeti za uspješno provođenje dezinfekcije.

  2. Sanitarno pranje: Vlažno čišćenje koje ima za cilj odvojiti fiksne čestice i smanjiti broj mikroorganizama, najbolje uz prskanje toplom vodom pod visokim tlakom.

  3. Sušenje površina: Osiguravanje da su sve površine suhe prije dezinfekcije.

  4. Dezinfekcija svih površina: Primjena dezinficijensa na sve površine.

Kada je potrebno provoditi dezinfekciju?

Dezinfekciju je potrebno provoditi u sljedećim situacijama:

  • Prije prve uporabe površina, prostora ili objekata.

  • Prije ponovne uporabe prostora, kod ponovnog otvaranja objekta koji je dugo bio zatvoren (dezinfekcija površina, prostora, opreme, ventilacijskih i rashladnih sustava).

  • Kod većih kvarenja i higijenskih nedostataka u objektima pod sanitarnim nadzorom.

  • Kod sumnje na trovanje i otrovanja hranom.

  • Nakon utvrđivanja nezadovoljavajuće ocjene mikrobiološke čistoće.

Učestalost i način provođenja dezinfekcije

Učestalost i način provođenja dezinfekcije ovisi o vrsti mikroorganizama, vrsti objekta te prirodi radnog procesa. Na temelju ovih čimbenika, naši stručnjaci će vam predložiti najbolji plan za dezinfekciju.